Een gezellig avondje op de bank, maar geen idee wat je wilt kijken? Lees dan verder! In de alsmaar groeiende wereld van streamingsdiensten is er geen een zo bekend als Netflix. De Amerikaanse streamingsservices werd opgericht in 1997 opgericht en heeft wereldwijd meer dan 230 miljoen abonnees. Daarmee is Netflix een van de grootste spelers op de markt. Met hun alsmaar groeiende aanbod aan internationale films en series is het soms een beetje lastig kiezen wat je wilt kijken, daarom zetten we hier 5 series op een rij die je zeker gezien moet hebben.

Breaking Bad

De hitserie Breaking Bad staat te boeken als een van de beste televisieseries aller tijden. De serie vertelt in vijf seizoenen het verhaal van Walter White, een 50 jarige scheikundeleraar die te horen krijgt dat hij terminale kanker heeft. Teleurgesteld in de uitkomst van zijn leven en bezorgd over de toekomst van zijn gezin besluit Walter om zijn laatste maanden op aarde te gebruiken om zo veel mogelijk geld te verdienen voor zijn gezin. Gedreven door dit doel gebruikt Walter zijn kennis van de scheikunde om dé perfecte crystal meth te produceren. Echter blijkt zijn versie van deze harddrug misschien wel té populair.

Peaky Blinders

‘By order of the Peaky Blinders!’ Deze veelgehoorde kreet is het laatste wat slachtoffers horen voordat ze ten prooi vallen aan de charismatische Peaky Blinders gang. Gewapend in stijlvolle driedelige pakken en geleid door de koelbloedige Thomas ‘Tommy’ Shelby, werkt deze bende zich op tot de schrik van Birmingham in de vroege 20e eeuw. Naarmate de invloed en de rijkdom van de Peaky Blinders groeien neemt het aantal vijanden ook toe. Volg in zes seizoenen de hoogte- en dieptepunten van de Peaking Blinders en kijk hoe vriend en vijand ten prooi valt aan hun meedogenloosheid.

Wednesday

Eind 2022 veroverde de nieuwe Netflix serie ‘Wednesday’ binnen no-time de harten van haar kijkers. In de serie volgen we de avonturen van Wednesday Adams, gespeeld door Jenna Ortega. Wednesday is de beroemde dochter uit de Adams Family, maar zelfs deze familie heeft een zwart schaap nodig. De serie groeide uit tot een van de meest gestreamde series van Netflix. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat Netflix een tweede seizoen bestelde. Het is echter nog even wachten tot dit verschijnt!

Squid Game

Een van de grootste verrassingen op Netflix is de Zuid-Koreaanse serie Squid Game. De serie houdt het record als meest bekeken Netflix serie aller tijden. De serie volgt Seong Gi-hun die onder druk van torenhoge schulden als gevolg van zijn gokverslaving besluit om mee te doen aan een survivalprogramma. De prijs? 45,6 miljard Wong (35 miljoen dollar). In dit survivalprogramma nemen 456 deelnemers het in verschillende spellen tegen elkaar op, tot er maar één winnaar overblijft. Al snel komen Seong Gi-hun en de andere deelnemers erachter dat er meer dan alleen een hoop geld op het spel staat.

Cobra Kai

Vrijwel iedereen is bekend met de beroemde lessen van karateleraar mr. Miyagi. “Wax on, wax off”. De immens populaire Karate Kid films uit de jaren 80 waarin Daniel LaRusso met hulp van zijn leraar mr. Miyagi karate leert gaan verder in de vorm van de serie Cobra Kai. Daniel is volwassen en succesvol, maar zijn leven komt volledig ondersteboven te staan wanneer oude vijanden terugkeren. Wederom moet Daniël zijn kennis van karate toepassen om zijn gezin te beschermen.