De hel van Tanger

(2006)

Het kijken naar een leuke film zorgt bij de meeste mensen voor ontspanning. Mocht jij ook altijd genieten van leuke films, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij geven jou namelijk informatie over verschillende films. Wanneer jij bijvoorbeeld op zoek bent naar een leuke film en er geen kunt vinden, dan is dit ideaal. Onderstaand hebben we weer een leuke film voor je omschreven, we gaan het namelijk hebben over De hel van Tanger, deze film is afkomstig uit 2006 en eigenlijk sinds het moment dat deze film uitkwam al ontzettend populair. Wil jij weten waar deze film over gaat en of dit een aanrader is? Lees dan onderstaande informatie eens. Wij omschrijven deze film namelijk zeer uitgebreid voor je.

Deze film is gebaseerd op ware feiten. Twee Belgische buschauffeurs, Marcel en Wim,  worden bij de grens van Marokko aangehouden. De douane kammen de bussen volledig uit en er wordt 350 kilogram hasj gevonden in de bussen. De chauffeurs geven aan dat ze van niks weten en tot hun grote geluk bekend de eigenaar van het busbedrijf alle schuld en verklaart dat de chauffeurs onschuldig zijn. Echter wordt er in de Marokkaanse rechtbank toch vijf jaar cel geëist tegen de twee chauffeurs voor vermeende drugssmokkel.

De gevangenis van Tanger is een ware hel. Zo moeten Marcel en Wim zien  te overleven tussen de meest erbarmelijke omstandigheden en wordt Marcel mishandeld door de cipiers. Marcel krijgt een longziekte en besluit te ontsnappen. Hij wordt gepakt tijdens de ontsnappingspoging en wordt ernstig mishandeld door de cipiers. De familie van Marcel maakt zich ernstige zorgen en doet er alles aan om hem vrij te krijgen. Als de celgenoot van Marcel zelfmoord pleegt zien de cipiers de ernst in, ze besluiten maatregelen te nemen. Maar zijn de maatregelen in het voordeel van Marcel.