Films anno 2021

De keuze uit films is vandaag de dag erg uitgebreid en wordt als maar breder. De vraag naar verschillende soorten films is de laatste jaren enorm gestegen. Actiie-/avonturenfilms zijn erg populair onder een brede doelgroep. Bekende films is deze categorie zijn Pirates of the Caribbean, Harry Potter en Lord of the Rings. Ook films als Batman The Dark Knight, The Avengers en Captain America zijn erg populaire films. Dit genre is daarom ook tegenwoordig het meeste populaire filmgenre. Ook de (romantische) komedie films doen het erg goed. Bij dit soort films wordt er vaak een lekker avondje op de bank bedacht waar je lekker je emoties los kan laten. Doordat veel mensen dit genre bekijken staat het zeker hoog in het rijtje van populaire filmgenres. Populaire (romantische) komedie films van de afgelopen tijd zijn Sausage Party, Make Happy, Deadpool en Captain Fantastic. 

Ook het Horror/Thriller genre wordt goed bekeken. Voor mensen die opzoek zijn naar adrenaline in een film is dit genre perfect. Een oud maar zeker ook klassiek voorbeeld van een Horror/Thriller film is Scream. De Saw films zijn ook erg populair in dit filmgenre. Ook dit genre leent zich uitstekend voor een filmavond met vrienden of familie. De meest recente films uit dit genre zijn The Conjuring, The Forest en Lights out. Ook zijn er Nederlandstalige films in dit genre, bijvoorbeeld De lift en wat recenter Sint en Kristen. Ook Sciencefiction films passen in het rijtje van meest populaire filmgenres. Films als de Arrival, Passenger, Avatar, Gravity, Interstellar en het realistische The Martian. Uiteraard kan de populaire filmreeks van Star Wars-films niet ontbreken in deze lijst. Een Sciencefiction film stelt de kijker van de film in de gelegenheid om helemaal op een andere wereld te zijn of ver in de toekomst. Ook het in contact komen met buitenaardse wezens is een populair thema bij deze films. 

Ook de documentaires behoren tot een van de meest bekeken filmgenres. In deze films wordt er een portret getoond van bijzondere mensen, gebeurtenissen en indrukwekkende natuur. Bekende voorbeelden van documentaires zijn Apocalyps, WWII, The Queen of Versailles, Planet Earth, Human Planet en mateloos populaire en indrukwekkende documentaires van Brit Louis Theroux.